23948sdkhjf

Erfaren börs-vd tar över i Sinntaxis

Läkemedelsbolaget får ny vd i Tomas Eriksson när tidigare vd flyttar utomlands.

Sinntaxis utvecklar ett läkemedel som skall förbättra hjärnfunktion efter stroke, och som kan komma att bli viktigt i rehabiliteringen för strokepatienter. Bolaget har förvärvat rättigheterna till en substans, ursprungligen utvecklad av Astra Zeneca, som redan är testad i klinik för en annan indikation. Därmed förväntas Sinntaxis snabbt komma in i klinisk utvecklingsfas för strokerehabilitering med denna läkemedelskandidat.

Nu tar Tomas Eriksson över som vd då Michael Oredsson, tidigare vd, flyttar utomlands.

– Michael Oredsson har varit viktig för Sinntaxis och vi tackar honom för hans goda insatser med att leda utvecklingen av vår läkemedelskandidat. Vi välkomnar Tomas Eriksson som även han är väletablerad i näringslivet och har ett brett kontaktnät inte minst inom investeringssamhället, vilket kommer att vara viktigt i företagets utveckling, säger Lars Grundemar, styrelseordförande i Sinntaxis i ett pressmeddelande.

Tomas Eriksson kommer senast från noterade företaget A1M Pharma där han var vd i tio år.

– Sinntaxis är ett jättespännande bolag som adresserar ett mycket stort medicinskt behov. Utvecklingsarbetet har redan kommit långt. Nästa steg är att utforma och finansiera en klinisk utvecklingsplan för fortsatta fas II-studier, och där kan min bakgrund komma väl till pass, kommenterar Tomas Eriksson.

Sinntaxis har grundats av forskarna Tadeusz Wieloch, Roger Olsson, Carin Sjölund, Karsten Ruscher och Kerstin Beirup vid Laboratoriet för experimentell hjärnforskning vid Lunds universitet, tillsammans med LU Holding.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111