23948sdkhjf

Genovis i kontrakt med megabolag

Ska utveckla analys av biologiska läkemedel.

Lundabaserade Genovis har tecknat ett samarbetsavtal med Thermo Fisher scientific. Uppdraget är att utveckla nya metoder för automatiserad provhantering och analys av biologiska läkemedel baserat på kromatografiska och mass-spektrometriska analysmetoder. Tillsammans har man målet att utveckla arbetsflöden för utvecklingen av komplexa biologiska läkemedelsmolekyler. Behovet av effektiva, snabba och förenklade kvalitetsanalyser ökar. 

Genovis har sin unika enzymteknologi för provbehandling, som nu alltså kan kombineras med Thermo Fishers LC-MS-teknik, med målet att skapa automatiserade metoder. 

– Den globala läkemedelsindustrin övergår i allt större utsträckning till biologiska läkemedel för att förse patienter med effektivare läkemedel. Med biologiska läkemedel ökar den analytiska komplexiteten. Genom att samarbeta med Genovis vill vi utveckla avancerade helhetslösningar för robust och enkel kvalitetsanalys vid studier av komplexa biologiska läkemedel, och därmed bidra till mer säkra och effektiva biologiska läkemedel, säger John Rontree, senior director, global marketing and strategy, pharmaceuticals and biopharmaceuticals, Thermo Fisher, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079