23948sdkhjf

Ny vd till Senzagen

Bolaget har utsett Axel Sjöblad till ny vd med uppgift att leda bolaget i en expansiv försäljningsfas.

Lundabaserade Senzagen riktar fokus på marknad och försäljning. Som ett led i denna strategiska plan och ökande kommersiella aktivitet har bolagets styrelse utsett Axel Sjöblad som ny vd med tillträde den 17 juni 2019.

Axel Sjöblad kommer närmast från en roll som vd för Biogaia 2016-2018 och ersätter Anki Malmborg Hager, som efter fem år som vd föreslås bli styrelseledamot i företaget.

Innan Biogaia var Axel chef för sales and service north Europe och vd för Getinge Sverige samt regional vice president northern european markets på Gambro med ansvar för dotterbolag med verksamhet i ett antal europeiska länder. Axel Sjöblad är civilekonom och har en executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Han är styrelseledamot i Vibrosense dynamics och före detta elitspelare i handboll.

– Vi är glada att kunna välkomna Axel Sjöblad som vd under denna viktiga fas i vår tillväxtresa. Axel har en gedigen kommersiell bakgrund inom life science och kommer att tillföra värdefull kompetens genom sin breda erfarenhet av att driva försäljning på en internationell marknad. Styrelsen är övertygad om att Axel har vad som krävs för att vidareutveckla det som avgående vd Anki Malmborg Hager byggt upp under de senaste åren, säger Carl Borrebaeck, styrelseordförande i Senzagen i en kommentar.

Fokus för den nya vd:n är att expandera den globala försäljningen baserat på bolagets unika produktportfölj för djurfria allergitester.

– SenzaGen är ett mycket välskött företag som byggts upp långsiktigt och seriöst och jag ser fram emot att utveckla företaget vidare mot en fullskalig kommersialisering. Bolagets testmetoder har potential att fylla ett unikt kundbehov och att driva fram ett paradigmskifte inom testningsindustrin som innebär att man med större träffsäkerhet och utan djurförsök kan identifiera ämnen som orsakar allergier. Jag ser mycket fram emot att vara en del av detta, säger Axel Sjöblad.

– Anki har gjort ett fantastiskt arbete med att ta en akademisk innovation till en färdig produkt. På ett drivande och visionärt sätt har hon breddat marknadspotentialen för GARD-plattformen och därigenom byggt bolagets marknadsvärde allt eftersom ett ökat antal licens- och distributionsavtal knutits till bolaget. För att ha fortsatt tillgång till hennes breda kompetens och erfarenhet kommer bolagets större ägare att föreslå Anki som styrelseledamot i Senzagen i samband med årsstämman den 15 maj, säger Carl Borrebaeck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079