23948sdkhjf

Lovande behandling mot fentanylmissbruk

Camurus redovisar fas 3-data för Buvidal.

I en fas 3-studie har forskare jämfört Camurus behandling med CAM2038, Buvidal, med daglig standardbehandling med buprenofin/naloxon. Och resultaten går i samma riktning som i tidigare studier, där Buvidal lyckas bättre än sina föregångare.  

 Fentanyl är en viktig orsak till den skenande ökningen av antalet dödsfall i opioidöverdoser. Fler än 28 000 årliga dödsfall i USA uppskattas nu vara orsakade av fentanyl och andra syntetiska opioider enligt Centers for disease control and prevention, säger Edward Nunes, professor i psykiatri vid Colombia university medical center, som presenterade resultaten av fas 3-studien vid American society of addiction medicine; ASAM 50th annual meeting i Orlando, enligt ett pressmeddelande från Camurus. 

– Våra resultat pekar på att patienter som använt fentanyl och som anses svåra att behandla för sitt missbruk svarar bättre på behandling med CAM2038 vecko- och månadsdepåer jämfört med daglig behandling med buprenonorfin/naloxon. De positiva resultaten bekräftar att dessa produkter har potential att möta viktiga medicinska behov. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078