23948sdkhjf

3D för Biolamina efter nytt avtal

Genom samarbete och ett licensierings avtal med Stockholmsbaserade Spiber technologies, kan Biolamina nu erbjuda ett sätt att odla celler i 3D.

Biolamina har sedan 10 år sålt reagenser för att göra det lättare att odla celler. En trend nu inom odling av primära celler är att försöka göra mer komplexa vävnadsmodeller genom att odla celler tredimensionellt, 3D. Genom samarbete och ett licensierings avtal med Stockholmsbaserade Spiber technologies, kan Bioamina nu erbjuda ett biorelevant sätt att odla celler i 3D.

Efter flera års samarbete med Spiber, kan Biolamina nu erbjuda en produkt baserat på Spibers rekombinanta silkesprotein kombinerat med biolamininer. Tillsammans ger dessa proteiner en 3D-miljö som kan erbjuda biorelevans från biolamininer och 3D-stöd från silket.

– Vi är superexalterade över denna nya produkt! Alla som vi har pratat med om produkten har sagt att detta låter mycket bättre än något annat på marknaden, säger Kristian Tryggvason, vd Biolamina.

Bolaget kommer att lansera produkterna på den internationella stamcellskonferensen ISSCR i Los Angeles i slutet av juni. Snart därefter kommer produkterna vara tillgängliga för kunder världen över.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078