23948sdkhjf

Myndigheten varnar: Detta är inte ett godkänt läkemedel

Läkemedelsverket går ut och varnar för annonser för en produkt som lovar för mycket.

Läkemedelsverket har fått in flera anmälningar och frågor om produkten Artrocare+, som under den senaste tiden förekommit i helsidesannonser i flera svenska tidningar. I annonsen utlovas mycket, bland annat bot av ledsmärtor och artros vid regelbunden användning av produkten.

Men Artrocare+ är inte ett godkänt läkemedel och det finns inte några belägg för att produkten skulle ha de effekter som utlovas i annonsen. Rådet är att vända dig till sjukvården eller apotek för rådgivning om du har problem med dina leder.

– Det finns en läkemedelslag där det tydligt står att man inte får göra överdrivna medicinska påstående. Det här bolaget, som är utländskt, har figurerat med liknande annons redan för några år sedan och då kontaktade vi dem, säger Elin Maria Bergsten, utredare på Läkemedelsverket.

Läkemedelsverket vill också uppmärksamma att ansvariga utgivare har ett ansvar för att innehållet i annonser i tidningar och andra medier inte bryter mot läkemedelslagen.

– Det är lätt att se att denna annons innehåller överdrivna löften och vi har nu varit i kontakt med tidningar som valt att ta in annonsen för att göra dem uppmärksamma på detta.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078