23948sdkhjf

Långt gånget för Index studie

Patientrekryteringen klar för dosoptimeringsstudien Conduct där Index pharmaceuticals kandidat för behandling av ulcerös kolit utvärderas.

Conduct-studien är en randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad fas IIb-studie somska utvärdera läkemedelskandidaten cobitolimods effekt och säkerhet i att ge kliniska förbättring jämfört med placebo, hos patienter med vänstersidig måttlig till svår aktiv ulcerös kolit som inte svarat på konventionell behandling.

Studien har inkluderat totalt 213 patienter vid 91 kliniker i 12 europeiska länder och utvärderar tre olika dosstyrkor och två olika doseringsfrekvenser av cobitolimod.

– Vi är mycket nöjda över att ha uppnått den här betydande milstolpen för Index och vi ser fram emot studieresultaten i slutet av sommaren, kommenterar Peter Zerhouni, vd för Index pharmaceuticals.

Enligt branschstandard kommer databasen att låsas och studien avblindas för dataanalys efter det att sista patienten har genomgått studiens besök och all data är kvalitetssäkrad. Huvudresultaten beräknas finnas tillgängliga inom 8–10 veckor.

– Positiva resultat kommer ta oss närmare vårt mål att göra cobitolimod tillgängligt för patienter som lider av ulcerös kolit och som idag saknar behandlingsalternativ med en tillfredsställande kombination av effekt och säkerhet.

Cobitolimod är en TLR9- agonist, som kan ge en lokal antiinflammatorisk effekt i tjocktarmen, vilket kan leda till läkning av tarmslemhinnan och lindring av de kliniska symtomen vid ulcerös kolit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078