23948sdkhjf

Swedenbios nya vd om uppdraget

"Fantastiskt kul och hedervärt"
  • Branschorganisationen Swedenbios styrelse har utsett Helena Strigård till ny vd. 

– Jag kan inte tänka mig ett mer hedervärt uppdrag. Det är en bransch som består av eldsjälar. Varenda vd, forskare och produktionschef jag möter är eldsjälar som jobbar för att förbättra för patienter och för mänskligheten.

I höst den första september tillträder Strigård sin tjänst. Sedan snart ett år har Helena Strigård arbtetat som vice vd och policychef, med att öka relevansen och stärka organisationen. Swedenbio vänder sig till bolag och organisation som verkar i tidig fas inom biotech, medtech och pharma. Under detta år har organisationen vuxit och är nu uppe i 270 medlemmar. 

 – Det handlar om företag som trots utmaningar kämpar på för att forska och producera i Sverige. Det vi jobbar för är att på alla sätt underlätta för dessa bolag så att de kan fokusera på det som driver dem. Att lägga grunden för både dagens och framtidens exportintäkter och att utveckla nya läkemedel, behandlingar och metoder för en bättre hälso- och sjukvård, säger Helena Strigård.

 – Tillsammans utgör vi ett ekosystem som växer sig allt starkare, med internationellt genomslag. Helheten har blivit vår nisch och det är det som är så roligt att få jobba med!

Helena Strigård har en bakgrund som civilingenjör i molekylär bioteknologi och fil. kand. i företagsekonomi. Hon har tidigare bland annat arbetat som rådgivare inom forsknings- och innovationspolitik på Svenskt Näringsliv samt som rådgivare på näringslivsorganisationen BusinessEurope. På Finansdepartementets budgetavdelning har hon över åren ansvarat för en rad politikområden, däribland närings- och forskningspolitik och departementets arbete med 2016 års forsknings- och innovationsproposition.

– Jag ser fram mot att ta över ledarskapet och tillsammans med mina kollegor vidareutveckla föreningens arbete med att stötta våra medlemmar och stärka förutsättningarna för de svenska life science-företagen. Life science är en svensk paradgren och vårt fokus är att den fortsatt så ska vara, säger Helena Strigård, tillträdande vd i SwedenBIO.

 Efter många år på posten som vd slutar nu Jonas Ekstrand, för att gå vidare inom grönare näring, nämligen som vd för en nationalpark

– Styrelsen vill å medlemmarnas vägnar varmt tacka Jonas Ekstrand för hans mångåriga insatser som vd. Jonas har starkt bidragit till att Swedenbio är en stark och viktig aktör, mötesplats och röst i debatten. Vi önskar honom lycka till i hans nya uppdrag,  

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078