23948sdkhjf

Örebro värvar chef från Västerbotten

Biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör lämnar Region Västerbotten för att gå till Region Örebro. ”Men mitt hjärta kommer alltid att klappa för Västerbotten”.

Biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson meddelar att han lämnar sin tjänst enligt överenskommelse, dock senast 31 december 2019, för att tillträda som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län.

– Jag vill börja med att gratulera Örebro till en bra rekrytering, samtidigt är det en stor förlust för oss i Västerbotten eftersom Jonas har en otrolig kompetens och erfarenhet, säger Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Januari 1991 började Jonas Claesson som AT-läkare inom Region Västerbotten, dåvarande Västerbottens läns landsting, och 2015 tillträdde han tjänsten som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Jag är väldigt tacksam över den tid jag har fått i Västerbotten och de fantastiska möjligheter jag har haft att få utvecklas här. Det känns tungt att lämna Västerbotten, samtidigt som jag gläds åt att gå till ett nytt och utmanande uppdrag. Men mitt hjärta kommer alltid att klappa för Västerbotten, säger Jonas Claesson.

Brita Winsa kommer att se över hanteringen av de uppdrag han lämnar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111