23948sdkhjf

Inflyttningsklart i nya huset på Medicon village

Nu slås portarna upp till den nya huvudbyggnad. I och med detta är det mer än 2000 personer som arbetar på Medicon village.

Efter att Medicon Village köpte en folktom anläggning från Astrazeneca för sju år sedan, spränger man nu 2000-personersgränsen. Med nya huvudbyggnaden med namnet The spark börjar en ny era. Huset är det första på området som Medicon village bygger själva och det är placerat vid det lika nya Scheeletorget.

– The spark är så mycket mer än kontor och mötesrum. Det är när människor möts som gnistan uppstår och nya möjligheter tar form. The spark är en plats som är till för att träffas och prata, och för att samarbeta och växa, säger Kerstin Jakobsson, vd på Medicon village innovation, i ett pressmeddelande.

Under hösten flyttar mer än 400 personer in i The spark. Den nya huvudbyggnaden öppnar upp för såväl större som mindre verksamheter inom life science. Flera tunga innovationsaktörer kommer finnas på plats i det nya huset - Innovation Skåne, Lunds universitets sektion för Forskning, samverkan och innovation och Almi invest syd som är helt nya på området. Andra nya in på Medicon village är till exempel Larix, Biostock och Inera.

Gällande bolag flyttar flera av tillväxtbolagen på Medicon village nu vidare inom sajten till den nya huvudbyggnaden, till exempel Watersprint, Genovis, Rhovac, Gedea biotech och TFS.

– Mixen av forskare och bolag gör oss till en unik life science park. Genom att erbjuda både kontor och labblokaler kan verksamheterna växa, och vi fortsätter utveckla Medicon Village som forsknings- och innovationscentrum inom medicin och livsvetenskaper, säger Kerstin Jakobsson.

Huvudbyggnaden inrymmer Medicon village nya huvudreception, och till hösten kommer även en bistro att öppna på bottenplan och på bottenvåningarna finns mötes- och konferensytor.

– Ett nytt torg, Scheeletorget, öppnar upp framför The Spark. Torget ska binda samman Medicon village med den så kallade Forskarparken, Ideon science park och Spartaområdet, säger fastighetschef Erik Jagesten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329