23948sdkhjf

Ny chef för Uppsala Bio

Stiftelsen Stuns har rekryterat Björn Arvidsson till rollen som ny verksamhetschef för stiftelsens life science-gren Uppsala Bio.

Life science i Uppsala går in i en ny tid, ibland kallad den fjärde industriella revolutionen. En fusion av teknologier och system, både fysiska, biologiska och digitala, skapar nya spelregler och branschdefinitioner. När läkemedel, medicinteknik, biotekniska verktyg och diagnostik sammanflätas med biologi, kemi, digitalisering, livsmedelsvetenskaper, miljö- och hållbarhet, artificiell intelligens med mera krävs nya former av offentlig-privat samverkan för att säkra den framtida konkurrenskraften.

För att möta detta har stiftelsen Stuns rekryterat Björn Arvidsson till rollen som ny verksamhetschef för stiftelsens life science-gren Uppsala Bio. Björn kommer närmast från schweiziska läkemedels- och diagnostikjätten Roche.

– Under sina 10 år på Roche har Björn hunnit med flera roller inom diagnostik och läkemedel, från produktansvar, till marknadsföring och kommunikation samt policyutveckling. Det tillsammans med erfarenheter från olika delar av det svenska innovationssystemet gör att Björn passar utmärkt för att mobilisera Uppsalas innovationssystem inom life science och sjukvård i en tid då branschgränser suddas ut och tillsynes disparata områden flätas samman, kommenterar Stuns vd Andreas Larsson rekryteringen.

Björn har sin bakgrund från kemistudier på Uppsala universitet, BMC/biomedicinska centrum samt doktorandstudier med inriktning mot tidig diagnostik på avdelningen för Analytisk kemi. Han har även varit forskare vid Försvarets forskningsinstitut FOI i Umeå.

Björn Arvidsson tillträder den 1 september och ersätter Erik Forsberg som tillträtt tjänsten som Managing Director på EIT Health Scandinavia.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078