23948sdkhjf

Med en hållbar syn på arbetslivet

Vid kompetensbrist är en av lösningarna att få talanger att stanna kvar och utvecklas. För att lyckas behövs ett helhetsgrepp kring arbete, familj och fritid menar nystartade konsult- och rekryteringsbolaget Mpya Sci & Tech.

Det pratas mycket om den kompetensbrist som råder på arbetsmarknaden och hur viktigt det är för arbetsgivare att jobba med sitt varumärke för att kunna behålla och attrahera personal. För det nystartade konsult- och rekryteringsbolaget Mpya Sci & Tech innebär det att tänka nytt och förändra normen som finns bland konsultbolagen där man ofta pratar om att fakturera, vinna och prestera. Bolaget vill belysa människan och kandidaten, och se till helheten av synen på arbete, familj och fritid.

– Vi ser att det finns behov av nya sätt att tänka i den här branschen, inte minst när det kommer till kultur och arbetsmiljö för kandidater och konsulter. Vi bygger ett bolag där man skall trivas under lång tid. Då krävs det äkta delaktighet och en sund och hållbar syn på arbetslivets krav, säger Ellinor Crafoord, grundare och Talent advisor. Vi vill att våra medarbetare ska se sin arbetsgivare som en plats som ger möjlighet att leva hela livet där man gör karriär, trivs och får energi till familj och fritid.

– En annan viktig del i att bemöta kompetensbrist är att coacha och utmana sina medarbetare att våga gå utanför sin bekvämlighetszon och kanske byta inriktning, fortsätter Ellinor Crafoord.

Redan nu har Mpya Sci & Tech klart med över tio anställda, ens innan de har startat, och de kommer satsa stort framöver

– Vi är inte här för att bli en liten låda, vi vill förändra och komma med något nytt. Till exempel har vi organiserat oss så att vi alla är Talent advisors. Vi har inga andra titlar. Vi ska få talanger att blomma, that’s it, säger Johan Östman, också grundare och Talent advisor. Som ett led i detta kommer vi satsa hårt på vidareutveckling och vidareutbildning. Vi tror att de riktiga talangerna är de individer som utvecklar sig genom hela arbetslivet.

Att hållbarhet och balans mellan arbete, familj och fritid är ett viktigt märks då flera konkurrenter redan har börjat snegla på vad Mpya Sci & Tech gör. För vilken arbetsgivare har inte ställt sig frågan; vad skulle hända om vi lyckades rekrytera det bästa medarbetarna i branschen?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143