23948sdkhjf

Cellavision köper bolag för 268 miljoner

Blodanalysbolaget köper franska diagnostikbolaget RAL för 268 miljoner kronor.

Franska bolaget RAL tillverkar produkter för provberedning inom hematologi, patologi, cytologi och mikrobiologi och hade under 2018 en omsättning om cirka 87 miljoner kronor och en rörelsemarginal om cirka 15 procent.

Båda bolagen verkar inom hematologi, samarbetar med samma globala partners och har samma slutanvändare. Redan idag används Cellavisions och RALs produkter tillsammans av flera laboratorier och utgör separata men av varandra beroende steg i en komplett blodanalyskedja.

Utöver RALs erbjudande inom hematologi, som uppgår till 50 procent, omfattar RALs produktportfölj områdena mikrobiologi, om 40 procent, samt cytologi och patologi som tillsammans utgör 10 procent. Med förvärvet öppnas därmed nya framtida möjligheter för tillämpning av Cellavisions teknologi bortom hematologisegmentet.

– Cellavision och RAL passar strategiskt mycket väl ihop och tillsammans har vi möjligheten att utvecklas starkare än vad vi kunnat göra som två separata bolag. För oss innebär förvärvet att vi breddar vårt produktsortiment samtidigt som vi får ny och viktig kompetens inom analysområden som är intressanta för bolagets fortsatta utveckling, kommenterar Cellavisions vd Zlatko Rihter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112