23948sdkhjf

Framåt för Sigrid

Företagets blodsockersänkande preparat visar lovande resultat i proof of concept-studie. ”Detta är företagets mest betydelsefulla milstolpe hittills.”

Det Stockholmsbaserade teknikbolaget Sigrid Therapeutics utvecklar en ny behandling mot prediabetes. Företagets produkt Sipore15 är ett oralt medicintekniskt preparat baserat på kiseldioxid som sänker blodsockernivåerna genom att verka lokalt i tarmen. Utvecklingen befinner sig i klinisk fas och Sipore15 testas för tillfället i proof of concept-studien Star.

Star är en öppen, enarmad multicenterstudie. Där behandlas personer med prediabetes och obehandlad typ 2-diabetes med Sipore15. Den primära effektvariabeln är minskning av långtidsblodsockernivån, mätt som hemoglobinbundet glukos (HbA1c), efter tolv veckors behandling med SiPore15.

Idag rapporterar Sigrid de första resultaten från studien och de visar att Sipore sänkte halterna av HbA1c med 1,4 mmol/mol. Resultaten visar även att behandlingen inte ger en ökad säkerhetsrisk eller några allvarliga biverkningar.

– Detta är företagets mest betydelsefulla milstolpe hittills och vi är otroligt glada över de positiva resultaten från vår Proof of Concept studie. Minskningen i HbA1c med SiPore15 efter tolv veckors behandling var på samma nivå som den som noterats i fleråriga studier med Metformin, det enda läkemedlet som enligt American Diabetes Association kan övervägas för behandling av valda patienter med prediabetes. Att SiPore15 tolererades så pass väl är viktigt då det är en betydande konkurrensfördel jämfört med läkemedel som ger systemeffekter, säger Sigrid Therapeutics vd Sana Alajmovic.

– Den 12 veckor långa uppföljningsperioden i studien pågår fortfarande och vi ser fram emot att rapportera slutgiltiga resultat i slutet på året. Resultaten kommer att ligga till grund för godkännande av SiPore15 för marknadsföring inom EU.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125