23948sdkhjf

Hon ska leda Boehringer Ingelheim

Amy Arthur har utsetts till ny chef för läkemedelsföretaget i Sverige.

Amy Arthur har utsetts till ny chef för läkemedelsföretaget Boehringer Ingelheim i Sverige. De senaste sexton åren har hon arbetat inom olika verksamhetsområden inom Boehringer Ingelheim, bland annat på det regionala huvudkontoret med Holland som bas.

– Sverige lockar mig framför allt med sin tydliga ambition att driva innovation, inte minst inom hälso- och sjukvårdsområdet. Jag ser fram emot att leda verksamheten mot fortsatt tillväxt och ökad patientnytta i fokus, säger den ny tillträdda vd:n Amy Arthur i en kommentar.

Amy Arthur har arbetat med ett flertal av de terapiområden som Boehringer Ingelheim fokuserar på, som diabetes och sjukdomar i andningsorganen. Amy Arthur blev chef för Sverigekontoret i Stockholm i augusti.

Bolaget är familjeägt och grundades 1885. Idag är det ett av världens 20 största läkemedelsbolag med drygt 50 000 anställda världen över. Företaget driver egen forskning och investerar årligen cirka 3,2 miljarder euro i forskning och utveckling. Amy Arthur har tidigare arbetat i flera europeiska länder. Hon kommer ursprungligen från Storbritannien.

– Sverige är en viktig marknad för ett forskande bolag som Boehringer Ingelheim. Min förhoppning är att vi kan fortsätta vara en stark aktör som bidrar till att förbättra människors och djurs hälsa och välmående, säger Amy Arthur.

Under det senaste decenniet har Boehringer Ingelheim drivit närmare 1300 kliniska studier som har omfattat mer än en halv miljon patienter. Under 2018 uppgick bolagets nettoförsäljning till 17.5 miljarder euro.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11