23948sdkhjf

Galderma bygger nytt

Planerar ny tillverkningsanläggning i Uppsala och visar upp lovande resultat från studie med ready to use-lösning av botulinumtoxin.

Tillverkningsanläggningen kommer att vara anpassad att uppfylla säkerhets- och tillverkningskraven av QM1114, företagets botulinumtoxin typ A. Galderma har nu presenterat positiva resultat från en fas II-studie med en ready to use-lösning för injektion av QM1114 för behandling av glabellalinjer, även kallade bekymmersrynkor. Studien omfattade 350 individer. Planen är att inom en snar framtid starta upp en fas III-studie som kommer att inkludera cirka 1500 personer.

Dagens behandlingar med botulinumtoxin (botox) kräver manuell spädning före användning. Marknadsundersökningar visar, enligt Galderma, att drygt 70 procent av behandlarna föredrar att inte delegera förberedelseprocessen utan hellre gör det själv. Det innebär att en ready to use-injektionslösning har potential att minska beredningstiden på kliniken.

Botulinumtoxin är ett kraftigt nervgift. Det blockerar nervimpulser och har en muskelförlamande effekt. Botox används bland annat för behandling av ansiktsrynkor men även inom sjukvården mot exempelvis muskelkramper.

QM1114 framställs med hjälp av Galdermas egen stam av bakterien Clostridium botulinum, följt av en patenterad tillverkningsprocess.

Galdermas fokus ligger på hudvård och bolagets produkter finns på marknaden i 100 länder världen över. I Uppsala finns i dagsläget 450 medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093