23948sdkhjf

Rhovac får ny ordförande

Gunnar Gårdemyr tar över klubban på vaccinbolaget.

Gunnar Gårdemyr är ny ordförande för Rhovacs styrelse, där han tog plats som ledamot i maj 2018. Han tar över rollen efter Mikael Ørum.

– Jag lämnar styrelsen vid en tidpunkt då bolagets ledning har stärkts, den finansiella grunden säkrats och det kliniska fas IIb-projektet sjösatts. Orsaken till mitt avgångsbeslut, är att det finns ett ökat behov för mig att prioritera Ventac Capital, som är en ny life science-fond med målsättning att finansiera andra spännande bolag i Europa. Det är med största förtroende som jag anförtror ett starkt Rhovac till Gunnar Gårdemyr, som jag har haft ett nära samarbete med i styrelsen under de senaste åren, säger Mikael Ørum i en kommentar.

I grunden har Gunnar Gårdemyr en examen i ekonomi från Lunds universitet. Han har sedan dess arbetat med bland annat affärsutveckling, strategi och marknadsföring på life science-företag som Astrazeneca, Ferring, Nycomed, Takeda, Acino, Targovax och Follicum.

Rhovac grundades i Danmark år 2007 och företaget har sedan år 2015 sitt huvudkontor i Lund. Företagets fokus ligger på utvecklingen av ett vaccin – RV001 – mot metastaserande cancer. Det befinner sig nu i klinisk fas. I en fas IIb-studie ska vaccinet utvärderas som behandling för att förebygga och behandla sjukdomsprogression hos patienter med prostatacancer. Denna studie ska avslutas i slutet av år 2021.

I september fick Rhovac en ny vd, då tidigare vice vd Anders Månsson tog över rollen efter Anders Ljungqvist, som istället fortsatte som operativ chef, COO.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094