23948sdkhjf

Norrländska cancerbolaget får ny vd

Umeåföretaget Metacurum biotech får en ny vd. Lotta Berg tillträdde officiellt tjänsten i oktober.

Metacurum biotech utvecklar en ny behandling mot aggressiv cancer. Bolaget har sin grund i forskning av professor Maréne Landström och hennes medarbetare vid Umeå universitet. Bolaget ingår i och har lokaler hos Umeå Biotech Incubator.

– Vårt huvudspår är prostatacancer, som är den vanligaste cancerformen bland män i Sverige, men det finns indikationer på att behandlingen även skulle kunna användas vid andra typer av cancer. Så vi hoppas kunna hjälpa fler, säger Lotta Berg i en kommentar.

Lotta Berg har doktorerat i kemi vid Umeå universitet och har jobbat i projektet som resulterat i bolaget Metacurum biotech sedan maj 2017. Nu tillträder hon som vd.

– Det är en ny roll för mig. Jag har fått vara delaktig i utvecklingen från ett akademiskt innovationsprojekt till ett kommersiellt bolag. Att få kliva in som vd och fortsätta att driva bolaget känns inspirerande och utmanande, säger Lotta Berg.

– Att utveckla ett nytt läkemedel tar lång tid och vi är på god väg. Vi jobbar just nu med att visa att behandlingen fungerar i en cancermodell. Vi kommer därefter att gå in i en ny fas där fokus är att resa pengar för att kunna finansiera den fortsatta utvecklingen av vår läkemedelskandidat, säger Lotta Berg.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109