23948sdkhjf

Han leder Isofol

Ska stärka företagets medicinska kompetens.

Jarl Ulf Jungnelius är ny vd för Göteborgsbaserade Isofol Medical. Ulf Jungnelius är läkare i grunden och har tidigare haft ledande roller inom onkologi och klinisk utveckling på läkemedelsföretagen Celgene, Takeda, Pfizer och Eli Lilly. Rollen som vd tar han över efter Anders Rabbe, som nu lämnar Isofol.

Vd-bytet förklaras av bolaget med att Isofol nu befinner sig i en fas där det är viktigt med en stark medicinsk kompetens i ledningen. Företaget utvecklar läkemedelskandidaten arfolitixorin, som nu utvärderas i en klinisk fas III-studie som behandling av metastaserad kolorektalcancer. Behandlingen testas även i andra kliniska prövningar i fas I/II.

Förutom de kliniska studierna fokuserar företaget dessutom på att förbereda sig för ett eventuellt marknadsgodkännande av arfolitixorin. Bland annat pågår samtal med potentiella licenstagare.

Ulf Jungnelius tillträdde som styrelseordförande i Isofol år 2018. Han avgår nu från den rollen och fram till nästa ordinarie årsstämma tar Pär-Ola Mannefred över ordförandeklubban.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.114