23948sdkhjf

Recipharm lägger miljardbud på brittiskt bolag

Kontraktstillverkaren Recipharm har lagt ett bud på 6,3 miljarder kronor på brittiska Consort Medical.

Consort är en ledande aktör inom inhalatorer och annan läkemedelsutrustning. Consort uppskattas ha en årlig försäljning om 3,6 miljarder kronor och en ebitda om 587 miljoner kronor. Bolagets styrelse avser att enhälligt rekommendera aktieägarna att acceptera budet uppger Recipharm.

Recipharms mål är att skapa en ledande global CDMO i enlighet med bolagets tillväxtstrategi, där målet är att nå en försäljning på minst 8 miljarder kronor 2020.

– Jag är entusiastisk över möjligheten att kombinera två bolag som kompletterar varandra så bra som Recipharm och Consort, säger Recipharma vd Thomas Eldered i en kommentar.

Consort har cirka 2 000 anställda globalt varav cirka 1 400 är baserade i Storbritannien. Bolaget har anläggningar i Storbritannien i King’s Lynn, Cambridge, Nelson, Milton Keyenes, Cramlington, Queensborough och Hemel Hempstead, anläggningar i Tyskland i Monheim och Zwickau och en anläggning i Pianezza, Italien.

Förvärvet ska finansieras genom bankkrediter inklusive ett brygglån på 2 miljarder kronor och Recipharm planerar att genomföra en eller flera nyemissioner på cirka 2,5 miljarder för att återbetala bryggfinansieringen och minska skuldsättningen.

Den sammanslagna Recipharm-koncernen kommer att bilda en topp fem global CDMO.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094