23948sdkhjf

Hon blir ny vice vd på SwedenBio

Idag får branschorganisationen Swedenbio en ny vice vd. Lär känna Frida Lawenius, en doldis som redan gjort mycket för branschen.

Swedenbio rekryterar Frida Lawenius till positionen som vice vd.

Frida kommer närmast från en roll som ansvarig för strategisk utveckling och policy på Naturvetarna. I sin nya roll kommer hon att tillsammans med vd ansvara både för SwedenBIOs arbete med att ge branschen en stark röst och att navigera strategiskt i det snabbt föränderliga landskap som både branschen och vi som organisation befinner oss i.

– Det är viktigt att ha helikopterperspektiv för att även enskilda problem ska sättas i rätt sammanhang. Jag har i min senaste roll studerat 2000-talets komplexa marknad för att förstå hur vi behöver anpassa såväl politik som affärslogik. Med det i ryggsäcken kommer jag att börja med att lyssna mycket på medlemmarnas faktiska behov för att se hur Swedenbio kan utveckla sitt medlemserbjudande för att vi ska fortsätta att vara framgångsrika framöver, kommenterar Frida Lawenius. 

Helena Strigård, vd Swedenbio välkomnar förstärkningen.

– Med Frida har vi en mycket kompetent doer, som kombinerar en analytisk förmåga med strategiskt tänk. Det kommer vi ha stor glädje av i vår uppgift att möta branschens mångfacetterade behov. En dag hos oss är sällan den andra lik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14