23948sdkhjf

Lovande från Medivir

Ger stöd till fortsatt utveckling – ”MIV-818 är vårt viktigaste projekt”

Medivir presenterar lovande data från den avslutande fas Ia-studien med läkemedelskandidaten MIV-818 mot avancerad levercancer. Där prövades behandlingen på nio personer, varav sex hade cancermetastaser i levern, två hade primär levercancer och en gallgångscancer.

En farmakokinetisk analys visade att MIV-818 och troxacitabin endast kunde uppmätas i låga nivåer utanför lever. Det indikerar att MIV-818, som väntat, har en leverriktad effekt. De biverkningar som rapporterades var enligt Medivir huvudsakligen milda och de allvarligaste var reversibla.

En biomarköranalys av leverbiopsier från patienterna visade att tumörvävnaden hade tydliga DNA-skador medan frisk levervävnad uppvisade små eller inga skador.

En oberoende expertanalys av levertumörernas tillväxt gav bedömningen att fem av de nio patienterna hade en stabil leversjukdom efter behandlingen.

– Analysen av data från de nio patienterna konfirmerar slutsatsen från de första sex patienterna och ger starkt stöd för den fortsatta utvecklingen av MIV-818 som en ny och effektiv behandling av levercancer. MIV-818 är vårt viktigaste projekt och det känns därför väldigt bra att vår tro på substansens möjligheter ytterligare förstärkts av de nya data som presenteras idag, säger dr Uli Hacksell, vd på Medivir, i ett pressmeddelande.

Data från studien kommer att presenteras under företagets FoU-dag idag måndag mellan klockan 14-16:30.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Topplista innovationer: Turbuhalern tar läkemedlen till luftvägarna
Scandinavian Pharma rekryterar specialist inom biologiska läkemedel
Targinta skjuter på börsnotering: "Svåra marknadsförhållanden"
Topplista innovationer: Ögonbehandling blev fjäder i hatten för Pharmacia
Frågor och svar om Life Science Swedens innovationsrankning
Spermosens vd slutar
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.235