23948sdkhjf

Vitalis flyttas till sommaren

Fler och fler evenemang flyttas fram eller ställs in på grund av de rådande restriktionerna under corona-pandemin. Nu berättar Vitalis affärsansvarige Maria Sterner för Dagens Medicin att mässan flyttas fram till slutet av juni.

Den stora e-hälosmässan Vitalis samlar vanligtvis tusentals människor från kommuner, regioner, myndigheter, akademin, industrin och privata vårdgivare. I år skulle mässan ha ägt rum i Göteborg mellan den 5 och 7 maj. Men regeringens förbud mot att samla mer än 500 personer har fått arrangörerna att ändra sina planer. 

– Den tolkning vi gör är att det förbud som ligger är ett hinder, även om det inte är tidsbestämt. Vi tror att det fortfarande kommer att gälla då, säger Maria Sterner, till Dagens Medicin. 

Istället har arrangörerna planerat för att flytta fram eventet till den 23 till 25 juni. Att ställa in evenemanget är i nuläget inget alternativ. 

– Det är det vi kan säga nu. Vi har fått bra stöd från de medverkande som vi har hunnit prata med. Vi följer alla myndighetsbeslut och är oerhört glada om det går att genomföra Vitalis senare, säger Maria Sterner, till tidningen. 

Foto: Emmy Jonsson/Svenska mässan

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172