23948sdkhjf

Oasmia ska genomföra kostnadsbesparingar

Företaget har genomfört en översyn för att förbättra lönsamheten, spara pengar, och hitta rätt fokusområden.

Oasmia Pharmaceutical, ett specialty pharma-bolag, har genomfört en strategisk analys av bolaget för att förbättra företagets lönsamhet. I analysen har man utvärderat samtliga aspekter för att maximera företagets resurser samt potentialen i den egenutvecklade teknikplattformen XR17.

Oasmia uppger i ett pressmeddelande att företaget kommer genomföra stora kostnadsbesparingar för att kunna investera i områden som genererar större kapital. Företaget ska genomföra besparingar på med än 100 miljoner kronor på årsbasis. Större fokus ska läggas på FoU och GMP-tillverkning av kliniska studier.

– Vi är nu perfekt positionerade för att gå in i nästa tillväxtfas, etablera Oasmia som ett ledande Sverigebaserat specialty pharma-bolag, maximera potentialen för vår beprövade XR17-teknologiplattform och utnyttja vår kompetens genom förvärv eller inlicensiering av lovande tillgångar, säger Oasmias vd Francois Martelet.

I företagets översyn kom man även fram till flera fokusområden. Bland annat ska Oasmia hitta sätt att tillämpa XR17-tekniken samt utveckla den befintliga portföljen av XR17-baserade produkter. De ska bättre nyttja företagets GMP-licensierade tillverkningsanläggningar till FoU och kliniska studier. En annat mål är att utvidga projektportföljen genom licensieringsavtal.

Oasmia meddelade i mars att man ingått partnerskap med Elevar Thereapeutics, ett amerikanskt dotterbolag till HLB Co. Ltd, för att introducera cancerpreparatet Apelea som är baserat på XR17-tekniken.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094