23948sdkhjf

Nu startar ombyggnation av Retziuslaboratoriet

Planen är att Campus Solna tillsammans med Hagastaden ska bli ett life science-mecka.

Det var när Karolinska institutet under 2018 flyttade delar av sin verksamhet till forskningslaboratoriet Biomedicum som det blev lediga lokaler på 45 000 kvadratmeter. Fastighetsbolaget Akademiska Hus startar nu ombyggnationen av Retziuslaboratoriet, cirka 24 000 kvadratmeter, för att möjliggöra etablering av verksamheter inom medicin och hälsa. 

– Campus Solna befinner sig i en mycket spännande utvecklingsfas. Genom att bygga om Retziuslaboratoriet erbjuder vi flera nya aktörer möjlighet att flytta till området och ta del av de centrala mötesplatser som skapas där studenter, forskare, besökare, företagare och start up-bolag kan sammanstråla för kunskapsutbyte, utveckling och innovation inom life science, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

Ombyggnationen ska utföras i två etapper till en beräknad prislapp på 275 miljoner kronor. I första etappen ska man uppgradera byggnadens generella och gemensamma tekniska funktioner så som klimatstyrning, värme och ventilation. I den andra etappen byggs kontors- och labbmiljöerna. Tanken är att ungefär hälften av den ombyggda ytan ska göras till uthyrningsbara kontors- och labbmiljöer.

Planen är att inflyttning sker i början av 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125