23948sdkhjf

Bioinvent tar in 487 miljoner kronor

Immunterapiföretaget Bioinvent har gjort en nyemission som ska säkra finansieringen för företaget framåt.

Styrelsen för det lundbaserade företaget har beslutat att, genom en riktad emission, emittera aktier till ett värde av cirka 487 miljoner kronor. Investerare utgörs av både svenska och internationella investerare samt nya och befintliga aktieägare.

– För första gången är vi nu i en ställning där vi främst kan fokusera på verksamheten istället för på finansiering, säger Martin Welschof, vd för Bioinvent till Life Science Sweden.

Han berättar att att företaget siktar på att ha fyra kliniska program innan året är slut.

– Det är läkemedel med olika verkningsmekanismer och för olika indikationer, men alla är inom området immunonkologi.

Idag befinner sig ett av företagets läkemedel i kliniska prövningar, antikroppen BI-1206. Med hjälp av den riktade emissionen ska Bioinvent driva utvecklingen av substansen vidare. Den testas mot non-hodgkins lymfom och mot olika framskridna solida tumörer, då i kombination med MSD:s läkemedel Keytruda (pembrolizumab).

Pengarna från emissionen ska också användas till att få in de tre substanserna BI-1808, BI-1607 och BT-001 i klinisk fas och att fortsätta utveckla företagets prekliniska program i syfte att på sikt få fram fler läkemedelssubstanser som kan gå vidare till kliniska prövningar.

Den riktade emissionen genomförs med stöd av ett bemyndigande från årsstämman den 28 maj. En förutsättning är att det godkänns vid en extra bolagsstämma som ska hållas den 3 juli.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125