23948sdkhjf

Stort intresse för taiwanesisk plattform om covid-19

En ny webbsida med experter och taiwanesiska företag har skapat internationellt intresse.

Taiwans hantering av covid-19-pandemin har i internationella debatter lyfts upp som ett positivt exempel på en lyckad pandemihantering. Av sina omkring 24 miljoner invånare har endast 476 personer smittats av covid-19 och sju personer avlidit, enligt siffror som rapporterats till John Hopkins University.

Landets medtech-bolag och e-hälsoföretag har varit högst delaktiga i bekämpningen av pandemin och nu har taiwanesiska företag inom life science samlats på en nystartad digital plattform som fått internationell uppmärksamhet. Webbsidan heter Taiwan Anti-Covid-19 Pavilion och lanserades den 4 juni med målet att sprida taiwanesisk expertis och medicintekniska produkter. Bakom initiativet står handelsorganisationen Taiwan External Trade Development Council, TAITRA.

– Efter att Taiwan själva klarat sig väldigt bra från pandemin ville vi skapa en permanent och onlinebaserad tjänst för hela världen. Vi startade Taiwan Anti-Covid-19 Pavilion för att dela vår erfarenhet med de länder som fortfarande bekämpar pandemin, säger Walter M. S. Yeh, vd på TAITRA, till Life Science Sweden.

TAITRA finansieras till störtsta delen av privata aktörer och omkring 45 procent finansieras av den taiwanesiska staten. Totalt är 20 medicinska institutioner och omkring 2 000 företag anslutna till Taiwan Anti-Covid-19 Pavilion som också har flera experter inom forskning och panedemihantering kopplade till sig. Sedan lanseringen i juni har webbsidan haft 2,7 miljoner besökare från framförallt Indien, USA och flera länder i Afrika.

– Det är förstås väldigt roligt att det funnits ett så stort intresse över hela världen. Vi kommer fortsätta arbetet för att förbättra och utveckla hemsidan, säger Walter M. S. Yeh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125