23948sdkhjf

Almi Invest vill ta in fler life science-företag

Det statliga riskkapitalbolaget Almi Invest har startat en kampanj för att få fler företag inom life science-sektorn att söka sig till dem.

Regeringen har tidigare skjutit till 400 miljoner kronor i extra riskkapital till Almi Invest som är öronmärkta för life sceince-företag. Det är skälet till att Almi Invest nu har en kampanj där de uppmanar företag inom biotech, medtech och andra hälsorelaterade sektorer att söka sig till dem som investerare.

”Det extra riskkapitalet är bland annat till för att motverka att immateriella och strukturella värden förloras inom innovativa life science startups till följd av pandemin”, skriver Maria Kessling, marknadschef på Almi Invest, i ett mejl till Life Science Sweden.

Är det någon sektor inom life science som ni särskilt vill ha ansökningar från?

”Vi investerar i hela sektorn där kapitalet kan göra skillnad och ta bolaget till nästa nivå. Heta investeringsområden just nu är digitala vårdbolag/teletech, regenerativ medicin med stamcellsbehandling och nya vävnader samt startups som adresserar våra stora folksjukdomar såsom till exempel diabetes, cancer eller hotet med antibiotikaresistens. Corona-krisen har särskilt uppmärksammat behovet av en kvalitativ vårdsektor”.

Cirka en fjärdedel av de 380 startup-bolag som Almi Invest investerat i finns inom biotech, diagnostik, medtech och e-hälsa. Förra veckan publicerade Life Science Sweden en intervju med Almi Invests investerare Louise Warme.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11