23948sdkhjf

”Vi vill uppfattas som vår bransch McKinsey”

Gösta Hiller tillträder idag, måndag, som vd för SDS som samtidigt byter namn till SDS Life Science.

SDS, Scandinavian Development Services, har funnits sedan 2012. Då var medgrundaren Anna Törner den enda anställda personen i företaget. Hon har varit vd från starten fram till nu. Idag har företaget mer än 30 anställda och utöver det ett 20-tal underkonsulter som anlitas regelbundet.

Nu byter bolaget namn till SDS Life Science och Gösta Hiller blir ny vd. Anna Törner som äger bolaget säger att företaget nu går in i en ny fas och att Gösta Hiller är rätt person för att fortsätta driva omvandlingen.

– Nu ska vi nå nästa nivå och Gösta Hiller har precis de egenskaper och den bakgrund som behövs för det.

Vad innebär nästa nivå?

– Nu vill vi växa mer och utveckla kvalitet och processer. Vi behöver inte bli störst, men vi vill bli riktigt bra. Vi vill vara en positiv kraft inom nordisk life science som kan göra verklig skillnad. Vi vill uppfattas som vår bransch McKinsey. Och ja, vi har höga målsättningar!

Anna Törner stannar i SDS Life Science som senior strateg inom regulatory affairs och som ansvarig för att utveckla bolagets tjänster inom strategisk rådgiving. Hon kvarstår också som huvudägare.

Gösta Hiller har en bakgrund som tandläkare och är disputerad inom cell- och molekylärbiologi vid Lunds univsersitet. Han har de senaste 3,5 åren arbetat inom företaget och har dessförinnan bland annat arbetat på Astra Zeneca med både preklinisk och klinisk läkemedelsutveckling. Han har också arbetat inom landstingen i Sörmland och Stockholm med registerutveckling och läkemedelsfrågor.

SDS har under Anna Törners tid som vd två gånger utnämnts till Gasellbolag och har även fått utmärkelsen Årets företag i Danderyd kommun.

Imorgon, tisdag, skriver Anna Törner i Life Science Sweden om tiden som entreprenör och vd i SDS.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.124