23948sdkhjf

Svensk-danskt event blir e-möte

I september anordnas Life Science Swedens två event The Future of Swedish & Danish Life Science och New Updates in Drug Formulation & Bioavailability för första gången som digitala möten.

Maria Eriksson är affärsutvecklings- och mediechef på Life Science Sweden. 

Hur ser eventkalendern ut framöver?

–Vi har som vanligt många event i pipeline. Vi arrangerar årligen 6 internationella partnering-event varav fem är planerade under hösten.

Kan du berätta mer om kommande event?

– Den 29/9 arrangerar vi för nionde året i rad vårt största möte, The Future of Swedish & Danish Life Science, som för första gången ske digitalt. Dagen efter gör vi New Updates in Drug Formulation & Bioavailability, också digitalt för första gången. Eventen arrangeras i samarbete med Medicon Village och MVA (Medicon Valley Alliance). Vi behåller de ursprungliga programmen och riggar en scen med moderator, talare och paneldeltagare på plats på Medicon Village i Lund respektive i MVA’s lokaler i Köpenhamn.

Hur har coronapandemin påverkat planeringen av dessa event?

– Vi har anlitat två olika produktionsbolag som kommer filma på plats och seminarieprogrammen kan följas av samtliga som anmält sig i förväg. Sverige och Danmark har idag relativt liknande regler gällande covid-19 vilket innebär att max 50 personer får samlas på till exempel event och vi följer självklart dessa noggrant. Bland de 50 på plats kommer förutom talare också våra partners och medarrangörer att finnas vilka kommer att kunna nätverka, på ett corona-säkert sätt under hela dagen.

– För oss kommer alltid säkerhet och hälsa i första hand och vi värnar om såväl talare, partners och deltagare, vilket gör att våra möten är och kommer att vara anpassade till den rådande corona-situationen och pandemin.

Hur har intresset varit för kommande evenemang?

– Intresset har trots rådande situation varit stort för våra möten och vi är lyhörda för vad våra partners säger och önskar. Vi tittar därför redan nu på möjligheter för kunna skapa digitala varianter av våra populära event i november och december - Bioscience den 10/11, Pharma Outsourcing den 10/12 och New Horizons in Biologics & Bioprocessing den 16/12.

Kan du nämna några talare och intressanta ämnen som berörs i de två kommande eventen i september?

– På The Future of Swedish & Danish Life Science tror jag många till exempel ser fram emot att lyssna till Jennie Nordborg, chef för det svenska life science-kontoret, samt hennes motsvarighet i Danmark, Carsten Kjaer. De båda kommer att tala om de svenska respektive danska life science-strategierna och kommer under förmiddagen att sedan mötas i ett intressant panelsamtal tillsammans med MVA’s vd Petter Hartman.

– Gällande New Updates in Drug Formulation & Bioavailability som har ett mer vetenskapligt och tekniskt fokus så handlar några av de mest högintressanta föredragen om hur man ska komma över problemet med svårlöslighet. Andra intessanta teman som kommer att tas upp är ”oral peptide delivery” samt hur nanoteknologi kan användas inom formulering och biotillgänglighet.

Båda eventen är kostnadsfria, men registrering i förväg krävs. Läs mer, se program och anmäl ditt deltagande på The Future of Swedish & Danish Life Science och New Updates in Drug Formulation & Bioavailability

Maria Eriksson är i grunden biomedicinare. Hon startade Life Science Sweden med Kemivärldens eventverksamhet för drygt 10 år sedan och har det övergripande ansvaret för eventen.

Läs mer om Life Science Swedens övriga event på https://www.lifesciencesweden.se/event/search?featured=true

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077