23948sdkhjf

Målsättningen är att göra skillnad!

– Vi vill vara en stark positiv kunskapskraft inom svensk och nordisk Life Science, framgångsfaktorn som gör att fler projekt lyckas. Läkemedelsutveckling är en högriskbransch och det finns inte utrymme för gissningar och magkänsla utan man måste verkligen veta vad kraven är, säger Gösta Hiller, vd för SDS Life science.

Gösta Hiller tog över som vd för drygt två månader sedan och berättar om sina visioner för bolaget. Bolaget har utvecklats starkt under de senare åren och sysselsätter idag ca 35 seniora konsulter med kompetens inom alla viktiga discipliner som behövs för att ta ett läkemedel från val av molekyl till marknad.

– Våra kunder kan få all service som de behöver då vi är en ”one-stop shop" men än viktigare är att det ger de bästa förutsättningarna för samarbete och kommunikation – mellan våra konsulter inom SDS men framför allt i samarbetet med våra kunder.

Med fokus på läkemedelsutveckling och regulatoriska strategier

SDS Life Science arbetar med utvecklingsprojekt – allt från generikaprojekt till projekt helt i forskningens framkant inom till exempel cellterapi och immunonkologi. Varje år genomför SDS tillsammans med kunder ca 20 rådgivningsmöten, så kallade ”Scientific Advice”, på myndigheter i Europa, USA och Asien. Andra myndighetsinteraktioner handlar om Orphan Drug Designation, olika former av regulatoriska incentiv som ”PRIME designation” och ”Fast-track”.

– Vi har stort fokus på regulatoriska strategier och ligger hela tiden i framkant kunskapsmässigt för att kunna erbjuda våra kunder strategisk rådgivning på hög nivå. Att vi genomför så många möten innebär att vi har en stor samlad kunskap inom många terapiområden som vi delar med våra kunder. När ett bolag väljer att arbeta med SDS får de inte en konsults erfarenhet utan hela vår samlade kunskap, säger Gösta Hiller.

Våra enastående konsulter betyder allt

SDS rekryterar medarbetare med bakgrund från mindre och större bolag, akademi och med erfarenhet från regulatoriska myndigheter. Cirka hälften av konsulterna är disputerade och de flesta har lång, + 20 års erfarenhet av läkemedelsutveckling, många från AstraZeneca.

– Vi gör allt för att hitta guldkornen – de exceptionella konsulterna som kan göra verklig skillnad. De som har rätt kunskap och rätt mindset. Att vara konsult kräver så mycket mer än bara kunskap. Ett halvår med Covid-19 har förändrat många perspektiv, både i vår bransch och i samhället i stort. Vi funderar mycket på hur framtidens arbetsplats ser ut och vad vi kan göra som arbetsgivare för ännu bättre ta hand om vår personal. Våra höga målsättningar handlar inte bara om att göra ett ännu bättre arbete för våra kunder. Vi har också målet att bli en av Sveriges bästa arbetsgivare, avslutar Gösta Hiller.

SDS Life Science grundades 2012 och är i dag ett ledande bolag inom experttjänster för läkemedelsutveckling i Norden. Bolaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Oslo. Läs mer på www.sdslifescience.com

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11