23948sdkhjf

Hög effekt uppges även för Modernas covidvaccin

Enligt interimresultat ger Moderans vaccinkandidat mot covid-19 en skyddande effekt på nära 95 procent.

I förra veckan uppgav Pfizer i ett pressmeddelande att vaccinet som den amerikanska läkemedelsjätten utvecklar tillsammans med tyska Biontech ger en effekt på mer än 90 procent, enligt interimresultat från en fas III-studie. Nu meddelar även amerikanska Moderna interimresultat i ett pressmeddelande från sin fas III-studie. Och även dessa slår förväntningarna med råge då skyddseffekten uppgick till nära 95 procent efter två doser vaccin.

Moderna uppger att företaget förbereder sig för att ansöka om ett Emergency Use Authorization-godkännande i USA. Både Modernas och Pfizers vaccin bygger på teknik med budbärar-RNA.

När Life Science Sweden anordnade konferensen Bioscience förra veckan fick Gunilla Karlsson Hedestam, professor i immunologi vid Karolinska institutet, frågan om hur hon ser på Pfizers resultat. Hon framhöll att det ännu inte finns publicerade studieresultat från fas III-studien och att det krävs för att kunna göra en ingående analys, men ansåg att det som är känt pekar i rätt riktning. Här kan du se Gunilla Karlsson Hedestams kommentera studieresultaten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078