23948sdkhjf

Pharmarelations stärker upp inom farmakovigilans

Helena Tidlund och Lena Ternrud är nya seniora farmakovigilansspecialister inom human- respektive veterinärmedicin på företaget.

Helena Tidlund är ny Senior Pharmacovigilance Specialist på Pharmarelations. Hon har arbetat i cirka 26 år inom industrin och åtta år på myndigheter och har erfarenhet av arbete med farmakovigilans samt forskning och utveckling med fokus på kliniska prövningar och icke-interventionsstudier. 

Helena Tidlund kommer närmast från rollen som farmakovigilansinspektör med funktionsansvar för farmakovigilansinspektioner på Läkemedelsverket. Hon har dessutom varit Sveriges representant i arbetsgruppen för farmakovigilansinspektörer på den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA.

Även Lena Ternrud tillträder som Senior Pharmacovigilance Specialist på Pharmarelations. Hon kommer närmast från en roll som farmakovigilansinspektör på Läkemedelsverket, där hon arbetade i drygt fyra år. Lena Ternrud har representerat Sverige i arbetsgruppen för veterinära farmakovigilansinspektörer på EMA. Hon har dessutom varit med i Läkemedelsverkets interna arbetsgrupp för implementering av det nya veterinära regelverket för bland annat farmakovigilans.

Totalt har Lena Ternrud tolv års erfarenhet av arbete inom farmakovigilans. Hon har tidigare jobbat med bland annat läkemedelsupplysning, projektledning, regulatoriskt- och kvalitetsarbete. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078