23948sdkhjf

Investcorp förvärvar Sanos Group

Investcorp förvärvar CRO-bolaget Sanos Group som är specialiserade på artrosforskning.

Investcorp, en global förvaltare av alternativa investeringar, har förvärvat kontraktsforskningsorganisationen (CRO) Sanos Group. Sanos erbjuder tjänster för kliniska prövningar till läkemedelsföretag, bioteknikföretag och forskningsorganisationer. Bolaget är baserat i Danmark där de har tre kliniker. 

Den globala CRO- marknaden beräknas till cirka 50 miljarder USD med en årlig tillväxt på cirka 10 procent per år. Tillväxten drivs på av ökade investeringar i läkemedelsutveckling och att allt flera bolag outsourcar sina kliniska studier på kontraktsforskningsbolag. Sanos Group är ledande inom forskning om artros som drabbar mer än 240 miljoner människor världen över. Allt fler drabbas av sjukdomen och det medicinska behovet är stort då det inte går att bota. 

– Baserat på den starka positionen inom artros är vi övertygade om att Sanos har en betydande potential för internationell expansion genom nya forskningskliniker i USA - som är världens största marknad för kliniska prövningar - och andra europeiska länder utöver Danmark. Vi ser fram emot att arbeta nära Sanos erfarna ledning för att förverkliga våra framtida möjligheter, säger Daniel Lopez-Cruz, chef för Private Equity Europa på Investcorp, i ett pressmeddelande. 

Investcorp är en global investerare i alternativa investeringar i private equity, fastigheter, skuld, absoluta avkastningsstrategier och infrastruktur samt direktinvesteringar i private equityfonder. Förvärvet av Sanos är bolagets 11:e investering i hälsovårdssektorn.

.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078