23948sdkhjf

Byggstart för Life Science-centret Forskaren

I knutpunkten bland världsledande aktörer inom vård, forskning och näringsliv kommer Forskaren bli en innovationspartner för Life Science aktörer som vill få affären och idéerna att växa. Ambitionen med Forskaren är att bidra till en vetenskapsstad i världsklass genom att skapa en innovativ mötesplats som möjliggör kunskapsutbyte och samarbete för talanger och nytänkare.

Forskaren kommer att ligga i hjärtat av Hagastaden och erbjuda 24 000 kvm flexibla kontor, gemensamma ytor och det senaste inom smart mat och dryck. På gatuplanet möter forskning och näringsliv en bred allmänhet genom event, föreläsningar och utställningar som utmanar med nya idéer och föreställningar. Här kommer Tekniska muséet att etablera en ny filial där man ska arbeta för att visualisera svensk forskning. Framtida Hagaplan kommer att bli en levande plats för både arbetande och boende.

Inflyttning 2024

Forskaren kommer att stå klart för inflyttning vid årsskiftet 2023-2024 och blir då navet i det som kallas för Vetenskapsstaden i norra Stockholm, med bland annat Bayer, Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset som närmsta grannar. Under december firar Vectura, som står bakom projektet, in byggstarten genom att lansera en ny kortfilm.

Den länkade kortfilmen är ett sätt att, trots den rådande pandemin, uppmärksamma byggstarten av det som kommer bli ett världsledande Life Science-center. I filmen medverkar flera av Sveriges nyckelpersoner inom Life Science, däribland Jenni Nordborg, regeringens nationella samordnare inom Life Science och Ole Petter Ottersen, Rektor för Karolinska institutet.

– Vi hoppas kunna vara en ambassad för vården, forskningen och näringslivet där man kan träffas sömlöst, där man kan hitta de oväntade mötena som skapar något nytt, säger Micael Averborg, medverkande i filmen och Affärsområdeschef kommersiellt på Vectura.

Medverkande i kortfilmen:

Micael Averborg, Affärsenhetschef Kommersiellt, Vectura
Ibrahim Baylan, Näringsminister, Näringsdepartementet
Jenni Nordborg, Chef för Life Science-kontoret, Regeringskansliet
Gustaf Salford, VD, Elekta
Peter Skogh, Museidirektör, Tekniska museet
Ole Petter Ottersen, Rektor, Karolinska institutet
Anna König Jerlmyr, Finansborgarråd, Stockholms stad
Hans Möller, VD, Karolinska Institutet Holding
Karin Wanngård, Oppositionsborgarråd, Stockholms stad

Ytterligare information om Forskaren finns på forskaren.nu.

 Bolaget som driver projektet är Vectura, ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vectura verkar inom segmenten kommersiella fastigheter samt samhällsfastigheter och utvecklar vård- och omsorgsboenden, vårdfastigheter, kontor och hotell. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.

 Länk till filmen: https://vimeo.com/491282629

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064