23948sdkhjf

Scandion flyttar till First North

Scandion Oncology byter till Nasdaq First North. Syftet är att öka intresset från utländska investerare för bolagets arbete mot cancerläkemedelsresistens.

En mycket stor andel av alla cancerpatienter utvecklar resistens mot sin behandling och avlider till följd av det. Det danska bioteknikföretaget Scandion arbetar med utveckling av läkemedel som ska häva resistensen och återställa cancercellernas mottaglighet för behandlingen.

Bolaget har utvecklat flera läkemedelskandidater varav en, SCO-101 som är inriktad mot kolorektal- och buskpottskörtelcancer, nu studeras i en klinisk fas II-studie.

I fjol beslutade bolaget om en nyemission för att kunna vidareutveckla verksamheten och den 3 februari noteras dessutom aktien på Nasdaq First North, samtidigt som den avnoteras på Spotlight Stock Market.

– Flytten av aktien är ett naturligt resultat av vår plan att internationalisera Scandion Oncology genom att erbjuda våra aktier till de många internationella investerarna som handlar på Nasdaqs plattformar, säger företagets vd Bo Rode Hansen i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.13