23948sdkhjf

Vd-byte på Abliva

Ellen K. Donnelly tar över vd-posten i Abliva efter Erik Kinnman.

Abliva, ett Lundabaserat företag som utvecklar läkemedel mot sällsynta och svåra primära mitokondriella sjukdomar, kommer i början av februari att göra ett byte på vd-posten.

Tillträdande Ellen K. Donnelly är amerikansk medborgare, men har erfarenhet av svensk biotech efter att tidigare ha lett Modus Therapeutics som vd mellan 2107 och 2020. Hon har varit vd för Division of Epigenetics på Juvenescence, ett bolag med fokus på hälsosamt åldrande, och vd för dess dotterbolag Souvien Therapeutics, som utvecklar läkemedel mot Alzheimers sjukdom. Hon även arbetat med läkemedelsutveckling för Pfizer.

Abliva planerar för en fas II/III-studie med sin ledande läkemedelskandidat KL 1333 senare under 2021, och vill nu ”lägga grunden för kommersialiseringsaktiviteter samtidigt som den kliniska utvecklingen slutförs och föreberedelser för ett potentiellt godkännande vidtas”.

- Vi är övertygade om att Ellen har de kvalifikationer och den erfarenhet som krävs för att framgångsrikt leda dess avgörande insatser, säger Ablivas styrelseordförande David Laskow-Pooley, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219