23948sdkhjf

Han är ny vd på Alligator

Bioteknikföretaget Alligator Bioscience har utsett Søren Bregenholt till ny vd.

Det Lundabaserade företaget, som utvecklar tumörriktade immunterapier mot cancer, uppger att vd-bytet görs för att stärka företaget på internationell nivå. Søren Bregenholt efterträder Per Norlén, som dock fortsätter att vara verksam i företaget.

– Vi är övertygade om att Sørens breda globala nätverk inom pharma, biotech, riskkapital och akademi tillsammans med hans omfattande erfarenhet från både mindre och större företag kommer att vara ovärderligt för Alligator när bolaget fortsätter att utvärdera fördelaktiga möjligheter för partnerskap och utlicensiering, säger Peter Benson, styrelseordförande i Alligator, i ett pressmeddelande.

Søren Bregenholt kommer närmast från en vd-post i brittiska Macrophage Pharma och har innan dess bland annat varit Corporate Vice President på Novo Nordisk A/S och COO på Symphogen A/S. Han är disputerad vid Köpenhamns universitet och är författare eller medförfattare till över 45 artiklar i referentgranskade vetenskapliga tidskrifter.

– Jag är imponerad av den robusta kvaliteten på den kliniska portföljen liksom bolagets forsknings- och utvecklingskapacitet som har fört Alligator dit det är idag. Det ska bli riktigt spännande att leda och arbeta nära det kompetenta teamet på Alligator och föra bolaget vidare mot klinisk och kommersiell framgång, säger Søren Bregenholt i pressmeddelandet.Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063