23948sdkhjf

Läkemedelsverket värvar chefsläkare från Karolinska

Karolinska universitetssjukhusets chefsläkare Torbjörn Söderström byter jobb och blir ny chefsläkare på Läkemedelsverket. Han tillträder tjänsten i oktober.

Torbjörn Söderström har varit chefsläkare på Karolinska universitetssjukhuset sedan 2016, och ingår även i sjukhusdirektörens stab. Han har tidigare bland annat varit utvecklingsdirektör vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han är disputerad inom klinisk farmakologi.

– Med sin vetenskapliga kompetens och mångåriga erfarenhet från hälso- och sjukvården kan Torbjörn koppla Läkemedelsverkets vetenskapliga verksamhet ännu närmare patienter, sjukvårdens professioner och det kliniska arbetet, säger Läkemedelsverkets generaldirektör Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Som chefsläkare på Läkemedelsverket kommer Torbjörn Söderström att ansvara för den vetenskapliga samordningsfunktionen och rapportera till generaldirektören. Till uppgifterna hör också att samordna vetenskapligt stöd och kvalitetssäkring i verksamheten och att samordna ledningen av vetenskapliga råd för human- respektive veterinärläkemedel.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.44