23948sdkhjf

CTC utökar sitt erbjudande inom fas II-studier

Den 1 januari 2022 slås systerbolagen Clinical Trial Consultants (CTC) och ClinSmart samman, vilket innebär att CTC från årsskiftet erbjuder en total fullservicelösning för patientstudier där kunder handlar upp både klinik och CRO på en gång. ClinSmart:s digitala koncept kommer dessutom att vara en nyckelkomponent i många av CTC:s studier framöver.  

– Att vi nu tar ytterligare steg för att optimera genomförandet av multicenterstudier, med både patientkliniker och CRO-tjänster under samma tak, känns fantastiskt roligt! Detta innebär att site selection, site contract och feasibility är klart från start vilket sparar värdefull tid för våra kunder, säger Anders Millerhovf, VD på CTC.

CTC är en kontraktsforskningsorganisation (CRO) som erbjuder sina kunder planering, genomförande och rapportering av kliniska prövningar. Företaget grundades 2011 med specialisering på tidiga kliniska studier och det kliniska genomförandet på egna forskningskliniker. Idag har CTC två kliniker i Uppsala, varav en är godkänd för first-in-human-studier. De senaste åren har företaget haft en stor tillväxt och genomfört allt fler studier inom fas II. Sammanslagningen innebär att CTC nu kommer kunna utöka erbjudandet ytterligare tack vare ClinSmart:s uppbyggda infrastruktur med fler kliniker och nya, virtuella verktyg.

– Det här blir den sista pusselbiten för att kunna erbjuda en fullservicelösning även för studier som passerat fas I. Att vi dessutom kan erbjuda virtuella verktyg i studierna är oerhört spännande, berättar Anders Millerhovf, som ser ljust på framtiden.

Sedan ClinSmart:s start 2019 har företaget öppnat forskningskliniker i Uppsala och      Stockholm med moderna, virtuella verktyg, bland annat för elektroniskt samtycke,       videobesök, hemprovtagning, webbscreening och källdataverifiering (SDV) på distans. Dessa digitala, innovativa lösningar som underlättar för både patienten, rekryteringen och det kliniska genomförandet kommer i och med sammanslagningen att genomsyra hela CTC:s verksamhet.

– Det är en fantastisk möjlighet som vi på ClinSmart har tillsammans med CTC, eftersom vi nu kan erbjuda våra kunder ett helt unikt koncept som känns väldigt rätt i tiden. Vi strävar efter att göra studierna på patientens villkor, så att vi kan maximera antalet patienter som kan och vill delta i en klinisk studie, säger Mia Englund, VD på ClinSmart.

För att få mer information om erbjudandet, vänligen kontakta cr@ctc-ab.se

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063