23948sdkhjf

Regeringsuppdrag till Vinnova: Analysera svensk life science

Regeringen ger i uppdrag till Vinnova att göra årliga analyser av den svenska life science-sektorn. Syftet är att stärka Sveriges position inom området.

– Sverige ska vara en ledande life science-nation och vi har många både små och stora företag som bidrar. För att synliggöra svensk life science-sektor internationellt är det viktigt att vi också kan följa och analysera företagsutvecklingen som ett viktigt verktyg för att öka Sveriges konkurrenskraft, säger näringsminister Ibrahim Baylan (s) i ett pressmeddelande. 

En kontinuerlig omvärldsbevakning, analys och uppföljning är nödvändig för att möjliggöra marknadsföringen av Sverige som "ett förstahandsval för life science-investeringar", enligt regeringen.

I uppdraget ingår insamling av data, avgränsningar inom branschen och att vidareutveckla den modell för uppföljning som finns idag. Vinnova ska utföra uppdraget i samarbete med branschorganisationer och regioner.

Redovisningen ska ske årligen, och vart tredje år ska rapporten ta en bredare ansats med fördjupad rapportering från ett särskilt relevant område.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.063