23948sdkhjf

Beactica förstärker med kemichef och nya styrelseledamöter

Beactica Therapeutics har anställt Peter Brandt som kemichef och Christina Herder och Ted Fjällman går med i styrelsen.

Uppsalabolaget Beactica Therapeuticshar gjort rekryteringarna för att stärka bolagets organisation samt fokus på utveckling av nya läkemedel mot cancer.

Peter Brandt PhD, blir ny kemichef och har 20 års erfarenhet från läkemedelsutveckling från ledande positioner på Astra Zeneca, institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet, KDev Exploratory (Karolinska Development), Beactica, Biovitrum och Karo Bio. Peter är upphovsman till 10 publicerade patentansökningar för nya läkemedel och har skrivit mer än 50 vetenskapliga artiklar som publicerats i referentgranskade tidskrifter. Han har en postdoc från Kungliga Danska Farmaciskolan i Köpenhamn och har en doktorsexamen i organisk kemi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Nya styrelseledamoten Christina Herder, PhD, har mer än 25 års erfarenhet från läkemedelsutveckling och affärsutveckling inom läkemedelsindustrin. Hon har haft ledande roller på bland annat Medivir, Modus Therapeutics, Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi) och Biovitrum. Herder är även styrelseledamot för PCI Biotech Holding, Idogen and Elicera Therapeutics. Hon har en doktorsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och en Executive MBA från Stockholms universitet.

Den andra nya styrelseledamoten Ted Fjällman, PhD, är partner på Flerie Invest, styrelseledamot på Amarna Therapeutics och exekutiv direktör på Tekiu. Mellan år 2014 och 2021 har han varit vd på Prokarium. Han har tidigare haft uppdrag bland annat som klinisk forskare på Sahlgrenska universitetssjukhuset och som strategisk konsult på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Han har en examen från bioteknik och immunologi från universitetet i Guelph i Canada.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111