23948sdkhjf

Vertex får ny Nordenchef

Det globala bioteknikbolaget Vertex har anställt Eric Gillberg som ny Senior Country Manager för Norden.

Uppdraget innebär att han från det nordiska huvudkontoret i Stockholm ska leda Vertex verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland, och har ansvarför att patienter i de länderna fortsättningsvis får ta del av bolagets läkemedel för behandling av cystisk fibros (CF).

I företagets portfölj finns bland annat läkemedlet Kaftrio, som subventioneras i vissa av de nordiska länderna, men inte i Sverige, som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

Jag är glad över att få leda Vertex vid en så avgörande tid för den nordiska verksamheten när vi fortsätter att säkerställa tillgången till våra CF-läkemedel. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet arbeta för att personer med CF, i hela den nordiska regionen, ska få tillgång till våra godkända läkemedel, säger han i ett pressmeddelande.

Eric Gillberg kommer närmast från Sarepta Therapeutics där han varit chef för Norden respektive chef för norra Europa. Tidigare har han arbetat med försäljning, marknadsföring och general management på bland annat Schering-Plough, Genzyme, Gilead, Intermune och Vifor Pharma.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Genmutation som förhindrar smärta kartläggs av forskare
Rockad i ledningen för Kancera
Covidvaccin från Novavax föreslås få fullt godkännande
15 framtidsyrken inom life science: “Huggsexa om kompetens”
Han tar över som ordförande i CTR
Studie: Granatäpplen kan hjälpa till att rena vatten från läkemedel
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141