23948sdkhjf

Bekräftat idag: Lättade coronarestriktioner genomförs som planerat

Regeringen fullföljer den planerade avvecklingen av restriktioner den 29 september. Därmed försvinner deltagartaken vid offentliga evenemang och på krogen, och samtidigt tas rekommendationen om hemarbete bort.

Beskedet lämnades vid en presskonferens på torsdagsmorgonen.

– Alla arrangörer för alla typer av evenemang kan nu planera för att öppna upp från och med 29 september. Det kommer inte att finnas kvar några deltagarbegränsningar, sa kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP).

Enligt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson följer smittspridningen och trycket på vården i landet de lägre av de scenarion myndigheten räknat på och utvecklingen har stabiliserats den senaste veckan.

– Sammantaget betyder det här att vi har rekommenderat regeringen att fullfölja planen om avveckling av restriktionerna, sa han.

Johan Carlson påpekade samtidigt att pandemin inte är över, att det fortfarande finns många som är ovaccinerade och att det framförallt är den gruppen som riskerar att drabbas av allvarlig sjukdom.

Den gruppen måste fortsätta att anpassa sina liv efter covid-19.

Några planer på att införa vaccinationspass vid offentliga tillställningar finns inte för närvarande, men utesluts inte, enligt socialminister Lena Hallengren (S), som också deltog i presskonferensen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109