23948sdkhjf

Smile-chef får ”stjärn”-stipendium

Lina Boreson, operativ chef på företagsinkubatorn Smile i Lund, får stipendiet Nästa skånska stjärna.

Stipendiet, som delas ut av Executive Foundation, EFL, och Sparbanken Skåne, innebär en plats på EFL:s utbildningsprogram Leading Impact.

– Tanken med stipendiet är att adressera viktiga utmaningar för Sydsverige. Lina Boreson är en mycket bra mottagare av stipendiet, hennes arbete på Smile har stor betydelse för innovationsklimatet i Lund och Skåne. Vi tror att stipendieplatsen på Leading Impact kommer att hjälpa henne i utvecklingen av verksamheten och i förlängningen bidra till regionens konkurrenskraft, säger Henrik Lundgren, vd för EFL ordförande i juryn som utsett stipendiaten, i ett pressmeddelande.

Förutom arbetet på Smile sitter Lina Boreson även i styrelsen för den medicinska fakulteten vid Lunds universitet. Tidigare har hon bland annat arbetat på amerikanska Biogens kontor i Köpenhamn.

Juryns motivering:

”Innovation, entreprenörskap och life science är viktigt för Skåne. Smile Incubator AB spelar en viktig roll i denna utveckling. Lina Boreson har en angelägen impact challenge och kommer med sin breda bakgrund från många olika roller kunna bidra till programmet.”

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049