23948sdkhjf

Diaprost licensierar sin antikropp till australiensiskt bolag

Diaprost har skrivit ett licensavtal som kan överstiga en miljard kronor.

Lundabolaget Diaprost har kommit överens om avtalet med det nystartade australiensiska biotechbolaget Radiopharm Theranostics som fokuserar på radiofarmaceutiska projekt för både diagnostik och terapeutiska användningsområden.

Antikroppen hu5A10 som Diaprost licensierar ut möjliggör en icke-invasiv diagnos och behandling av prostatcancer. Antikroppen levererar radionukletider som fäster sig vid prostataspecifika antigener (PSA) och förstör cancercellerna.

Affärens förskottsbetalningar och tidiga betalningar är på 10 miljoner dollar och affären kan under avtalets hela löptid överstiga 124 miljoner dollar om alla mål uppfylls. 

– Vi anser att licensavtalet med Radiopharm Theranostics, grundat av den erfarna australiska life science-entreprenören Paul Hopper, representerar en fokuserad väg för att maximera potentialen för både Diaprost och hu5A10-programmet. RAD har etablerat en stark ledningsgrupp med erkända experter för att fokusera på utvecklingen av radiofarmaceutiska läkemedel för diagnostisk och terapeutisk användning inom områden med höga icke tillgodosedda medicinska behov, säger Johan Drott, vd för Diaprost, i ett pressmeddelande.

Abildningsmetoder som är baserade på hu5A10 indikerar på god precision i att upptäcka prostatacancerceller och sjukdomsaktivitet. Användningen av antikroppen tillsammans med en terapeutisk isotop pekar på lovande resultat i effektiv eliminering av prostatacancerceller, enligt Diaprost.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.096