23948sdkhjf

Ny vd på Saga Diagnostics

Saga Diagnostics, ett företag inom cancerdetektion med hjälp av vätskebiopsi och molekylärgenetisk testning, har utsett Peter Collins till ny vd.

Peter Collins har över tre decenniers erfarenhet från läkemedels- och diagnostikområdet. Bland att annat har han varit vice VD och chef inom diagnostik på GSK i fem år, och har även haft ledande uppdrag på Inivata, Guardant Health och Yourgene.

 Med sin mycket relevanta, resultatdrivande erfarenhet och omfattande nätverk är vi övertygade om att Peter kommer att leda företaget i nästa tillväxtfas till att bli ett av de ledande företagen inom ”liquid biopsy”-testning av cancer och inom genomprofilering, säger Greg Batchellor, styrelseordförande i Saga Diagnostics, i ett pressmeddelande.

Det Lundabaserade företaget utvecklar en egen teknik för att med stor känslighet kvantifiera cancerrelaterade genetiska avvikelser via digital PCR och nästa generations sekvensering, NGS. Metoden ska bland annat kunna användas för stratifiering av cancerpatienter, övervakning av behandlingssvar, identifiering av återfall och stöd i behandlingsbeslut.

I somras tog Saga Diagnostics via investerare, som bland annat Segulah Medical Acceleration, in 106 miljoner kronor för att fortsätta utveckla sina plattformar för molekylärgenetisk testning, som Life Science tidigare rapporterat.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157