23948sdkhjf

Ny vd till Svenska Vaccinfabriken

Richard Bethell går in som verkställande direktör i bolaget med omedelbar verkan.

Richard Bethell blir ny vd på Svenska Vaccinfabriken. Han tillträder tjänsten omedelbart. Med trettio års erfarenhet från läkemedelsindustrin har han huvudsakligen arbetat med utveckling av nya produkter för behandling av infektionssjukdomar. Richard Bethell kommer närmast från Stipe Therapeutics där han är chief development officer, en tjänst han kommer att fortsätta inneha på deltid.

Han har också haft ledande positioner på företag som Medivir, Pfizer, GSK och Boehringer Ingelheim.

– På hela styrelsens vägnar vill jag hälsa Richard välkommen till oss. Vi är mycket glada över att ha kunnat utse någon med så omfattande FoU-erfarenhet av infektionssjukdomar. Hans tidigare erfarenhet av utveckling av produkter för behandling av luftvägsinfektioner och hepatitterapi såväl som inom insamling och affärsutveckling, gjorde honom till den idealiska kandidaten som vår nästa vd, säger Matti Sällberg, grundare och styrelseordförande hos Svenska Vaccinfabriken, i ett pressmeddelande.

Richard Bethell efterträder grundaren Jens Bäck, som kommer att fortsätta i bolaget som chief operations officer.

– Jag är mycket glad över att bli vd hos Svenska Vaccinfabriken. Världen är mer medveten än någonsin om den transformerade kraften hos effektiva vacciner, och jag är väldigt exalterad över potentialen i företagets vaccinportfölj, säger Richard Bethell i pressmeddelandet.

Svenska Vaccinfabriken, som ligger under Karolinska Development, utvecklar terapeutiska proteiner och DNA-vacciner mot bland annat hepatit B och C, samt vacciner för att förebygga sars-cov-2 och möjliga framtida coronavirus.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079