23948sdkhjf

Här är rekommendationerna som ännu gäller i pandemin

Även om de allra flesta åtgärder mot covid-19-pandemin avvecklas den 9 februari kvarstår ett antal rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om bland annat beteende vid sjukdomssymtom och testning inom vården.

Torsdagens efterlängtade besked om slopade restriktioner innebär bland annat att personal kan återvända till sina arbetsplatser, att deltagartaken vid arrangemang hävs, att krogar kan hålla öppet som vanligt och att allmänheten inte längre rekommenderas att testa sig vid symtom.

Men samtidigt finns vissa rekommendationer kvar tills vidare:

+ Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du har symtom som kan vara covid-19.

+ Vuxna personer som inte vaccinerat sig bör fortsatt undvika trängsel och folksamlingar inomhus.

+ Personal inom sjukvård ochäldreomsorg bör även i fortsättningen testa sig vid symtom, och bör stanna hemma i minst fem dagar, varav 2 dygn utan feber.

Utöver det fortsätter arbetet för att få så många som möjligt att vaccinera sig fullt ut.

Pandemin har visat att ett robust och motståndskraftigt samhälle endast kan byggas på en god och jämlik hälsa i hela befolkningen. Så länge grupper i samhället med väsentlig risk för svår sjukdom och död inte nåtts eller tagit emot erbjudandet om vaccination så är samhället sårbart, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094