23948sdkhjf

Insamlingsrekord för Barncancerfonden

Under förra året fick Barncancerfonden in över en halv miljard kronor. Det är en ökning med 17 procent jämfört med 2020. 

– Insamlingen från privatpersoner och företag är avgörande för att driva svensk barncancerforskning framåt och löpande utveckla stödet till drabbade. Årets insamling är ett styrkebesked då vi trots de utmaningar som pandemin medfört för förtroendevalda, anställda, givare och drabbade har kunnat ställa om verksamheten för att genomföra våra nya ambitiösa strategier och program. Vi gör nu precis det vi planerat: nämligen mer för fler, säger Thorbjörn Larsson, generalsekreterare för Barncancerfonden i ett pressmeddelande.

För första gången har Barncancerfonden fått in över 500 miljoner kronor till forskning och stöd till drabbade barn och familjer. Under de 40 år som organisationen funnits har 3,5 miljarder kronor delats ut. Under de åren har också överlevnadsgraden för cancerdrabbade barn stigit från 50 procent till idag 85 procent. 

Jämfört med 2020 är 2021 års insamling en ökning med 17 procent. Det möjliggör forskningssatsningar med över 300 miljoner de kommande åren och ett samordnat stöd till drabbade i hela landet, skriver organisationen. 

– Att vi nått över 500 miljoner i insamlade medel visar att det finns ett stort förtroende för det vi gör i kampen mot barncancer. Vi kommer fortsätta att utveckla vår insamlingsstrategi till stöd för våra ändamål som är ökad överlevnad och högre livskvalitet för de drabbade, säger Michel Brygiewicz, marknadschef på Barncancerfonden i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109